Energiahatékonyság ...


... az új nem lakó jellegű épületek szellőztetése – szellőztető és helyiség légkondicionáló rendszerekre vonatkozó hatékonysági követelmények (EN 13779) eredményeként

  Az új nem lakó jellegű épületek szellőztetése
Az EN 13779 szellőztető és légkondícionáló rendszerekre vonatkozó EU szabvány az egyik első az Épületenergetikai Direktívával (EPBD) kapcsolatos előírások között. Ezek a tervezők részére készített javaslatok támogatást nyújtanak az EPBD követelményeinek való megfeleléshez és jelentősen csökkenthetik az épület energiafelhasználását szellőztető és légkondícionáló rendszerek vonatkozásában. (...)

Az új nem lakó jellegű épületek szellőztetése    Szerző: Hannes Lütz
 

... korszerű távfelügyeleti szolgáltatások segítségével

 
A folyamatosan emelkedő energia árak és az egyre szigorúbbá váló törvényi előírások egyre inkább felhívják az építők, tulajdonosok, tervezők és a felhasználók figyelmét az épületek energiahatékonyságának kérdésére. Az Európai Bizottság EU Akció terve szerint a legnagyobb megtakarítási lehetőségek (2020-ra mintegy 27-30%) a meglévő épületek energetikai korszerűsítésében rejlenek. Cikkünk bemutatja, hogyan lehet kiszámítani és realizálni ezeket a lehetséges megtakarításokat. (...)

Korszerű távfelügyeleti szolgáltatások    Szerző: Michael Rader
 Korszerű távfelügyeleti szolgáltatások
 

... eu.bac-tanúsítvánnyal rendelkező termékek használatával

  Eu.bac-tanúsítvánnyal rendelkező termékek használata
Európa szerte a lakó- és középületek felelősek az elsődleges energiafogyasztás több, mint 40%-áért. Annak érdekében, hogy teljesítsük a kulcsfontosságú környezeti irányelvek előírásait és az épületüzemeltetők emelkedő energia költségeit is csökkenthessük, elengedhetetlen, hogy az energia hatékonyságot maximálisan szem előtt tartsuk az épületek és szabályzó rendszereik tervezésekor és az energiafelhasználást az üzemeltetés és karbantartás során is minimális szinten tartsuk. Az eu.bac - amely vezető nemzetközi épületautomatizálási rendszereket gyártó cégek egyesülése – energia hatékony termékeket tanúsít, megbízható alapot nyújtva fenti követelmények teljesítéséhez. Az eu.bac által tanúsított berendezések segítségével energiát takaríthatunk meg az épületekben, megfelelve a szigorodó törvényi előírásoknak. (...)

Eu.bac-tanúsítvánnyal rendelkező termékek használata    Szerző: Michael Rader
 

... a szellőztető- és légkondicionáló rendszerek szabályozásán keresztül (EN 13779)

 
A levegőminőség precíz szabályoza gyakran felmerül a rendszerek tervezésekor, mégis nagyon ritkán alkalmazzák, holott nagyban hozzájárul a szellőző- és légkondicionáló rendszerek működési költségeinek csökkentéséhez.
Annak ellenére, hogy már az 1916-os évben is javasolták a széndioxid koncentráció alapján történő légtechnikai szabályozást, a technológia nagyon drága volt, az energiaárak pedig túl alacsonyak voltak ahhoz, hogy akkoriban megérte volna ilyen rendszereket kiépíteni. A mai magas energiaárak mellett és a technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már a szén-dioxid koncentráció alapján történő szabályozás elérhető és megtérülő beruházásnak számít. A szabályozási elv új és már meglévő rendszereknél is alkalmazható. Az Épületenergetikai Direktíva (EPBD)2 és az e kapcsán kiadott új szabványok is alkalmazni javasolják ezt a megoldást a nagy megtakarítási potenciálja miatt. (...)

A szellőztető- és légkondicionáló rendszerek szabályozása    Szerző: Hannes Lütz
A szellőztető- és légkondicionáló rendszerek szabályozása 
 

... az iskolákban, az intelligens szabályozástechnikának köszönhetően

  Intelligens szabályozástechnika
Európa szerte már az iskoláknak is szembesülniük kell az energiahatékonyság tekintetében egyre növekvő elvárásokkal az európai szabványokban, az emelkedő energia árak és az egyre szűkebb költségvetés miatt. Amikor az ökológiai fejlődésben olyan problémával találkozunk, mint például a globális felmelegedés, az energiahatékonyság meghatározó hajtóerővé válik az iskolaépületek modernizálásához.
Cikkünkben kifejtjük, hogy az intelligens szabályozástechnikának milyen optimalizált hatása lehet az energiahatékonyságra az iskolákban és hogyan csökkenthető jelentősen az energiafogyasztás speciális algoritmusok segítségével. (...)

Intelligens szabályozástechnika    Szerző: Edgar Mayer
 

... frekvenciaváltó használatával

 
A folyamatosan növekvõ energiaárak felkeltették azoknak az üzletembereknek az érdeklõdését is, akik energiát és pénzt szeretnének megtakarítani. Miközben többnyire az alternatív energiaforrásokról és új energia-megtakarítási technológiákról szól a legtöbb tanulmány, meglepõen kevés fi gyelmet fordítanak a már létezõ mûszaki megoldásokra, amelyek szélesebb körû alkalmazása hatalmas megtakarításokat eredményezne.
Egy bizonyítottan mûködõ és alacsony költségû megoldás a frekvenciaváltó alkalmazása fordulatszám-szabályozásra a fûtési, szellõzési és légkondicionálás (HVAC) területen. Kevés olyan technológia létezik, amelynek használata egy év alatt megtérül, ugyanakkor sok más elõnyt is biztosít, a HVAC rendszerek szabályozhatóságának növelésével. (...)

Frekvenciaváltó használata    Szerző: Tomi Ristimäki
 Frekvenciaváltó használata
 

Következő ...

1201 Budapest, Helsinki út 101.
Fax:(+361) 287-8172, E-mail: info@sns-automatika.hu