Energiahatékonyság ...


... intelligens szellőzés szabályozással az Europa-Park-ban

  Intelligens szellőzés szabályozással az Europa-Park-ban
A németországi Rust-ban található Europa-Park a legnagyobb az országban, mely több mint 100 attrakcióval és showműsorral csalogatja látogatóit. A 85 hektáron elterülő létesítmény új standardot állított fel a méret, az attraktivitás és az energiahatékonyság tekintetében. A komplexum energiaellátását nagyrészt hőszivattyúkkal és szoláris panelekkel biztosítják, továbbá újszerű gépészeti megoldásokat is alkalmaztak például a 4-D Magic Cinema részlegen, ahol a nézőket egy új dimenzióba varázsolják. Az épületegyüttes szellőztetését CentraLine rendszerrel szabályozzák, ezzel jelentős energia megtakarítást érve el. Az energiahatékonyságot kiemelten kezelve az Europa-Park vezetősége az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások és az emelkedő energia árak által támasztott követelményekre reagált. (...)

Intelligens szellőzés szabályozással az Europa-Park-ban    Szerző: Edgar Mayer
 

... a szállodákban

 
A szállodai szoba árának fejében elvárják, hogy a fürdoszobában legyen forró víz, a szoba világítása megfelelo legyen és az ablakot akár egy téli éjszakán is kinyithassa. Míg a szálloda vezetoi szeretnék a muködési költségeket alacsonyan tartani, lényegében a vendégek komfortja nem csökkenhet. A modern épületautomatika rendszerek segíthetnek az energiaköltségek lefaragásában anélkül, hogy ez befolyással lenne a vendégek komfortérzetére. Az energiatermelés és felhasználás szabályozásával sokféle módon elkerülheto az energiapazarlás – ez segíthet kiválasztani minden egyes szálloda épületre a legoptimálisabb megoldást. Összehasonlításképpen más költségcsökkento megoldások, mit például a személyzet létszámának csökkentése azonnali negatív hatást vált ki a vendégek megelégedettségére, így az elkérheto szoba árakra is. (...)

A szállodákban    Szerző: Hannes Lütz
A szállodákban 
 

… integrált épületautomatika alkalmazásával

  Integrált épületautomatika alkalmazása
Az épületek rendszertechnikáját fi gyelembe véve kétféle megközelítés létezik a költségek csökkentésére: egyrészrol az egyes alrendszerek szabályozási funkcióinak optimalizálásával, másrészrol a különbözo gyártóktól származó alrendszerek együttmuködésének optimalizálásával. A következokben egy ilyen tipikus rendszer integrációt mutatunk be. (...)

Integrált épületautomatika alkalmazása    Szerző: Ronny Scherf
 

... intelligens szabályozástechnikával

 
A modern és intelligens szabályozástechnikának köszönhetoen a kereskedelmi hasznosítású és iroda épületekben lehet jelentos eredményeket elérni az energia megtakarítás területén. Ebben az esetben például a klasszikus szabályozási algoritmusokat innovatív, rendkívül hatékony és energiatakarékos megoldások váltják fel. Az új módszerek nem csak kimagasló energiahatékonyságot tesznek lehetové a komforttal szemben támasztott követelmények optimális betartása mellett, hanem garantálják a berendezések hosszabb élettartamát is, és megengedik a karbantartási ciklusok meghosszabbítását. Így például már a szabályozási paraméterek optimalizálásával akár 15%-os megtakarítás érheto el. A következokben ismertetésre kerülnek a kiváló minoségu szabályozó berendezések alkalmazásával elérheto energia megtakarítást lényegesen befolyásoló tényezok, valamint azok a telepítésoldali optimalizálási lehetoségek, amelyek tudásalapú szabályozók alkalmazásával valósíthatók meg. (...)

Intelligens szabályozástechnika    Szerző: Edgar Mayer
 Intelligens szabályozástechnika
 

Előző ...

wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper inkjet photo paper manufacturers inkjet paper manufacturers cheap inkjet paper cheap inkjet photo paperBoohoo.com offers Feelunique beauty box Office shoes code Jacamo Discounts

1201 Budapest, Helsinki út 101.
Fax:(+361) 287-8172, E-mail: info@sns-automatika.hu